Лесна торта с пудинг без печене


В днешният пост ще ви представя една много лесна торта, която измислих сама. Първо искам да отбележа, че не съм велик готвач, но обичам да правя лесни неща, които не изискват много умения. Та ако и вие сте като мен, тази торта ще е идеална за вас.
Тортата е вдъхновена от чийзкейковете, но тъй като преди време пробвах да направя такъв и някак си не ми допадна особено частта с крема сиренето, реших този път да сложа нещо, което знам, че със сигурност ще ми хареса, а именно пудинг. Та основата на тази торта е основа за чийзкейк от бисквити с масло. Останалото е просто пудинг и украса.
Та нека започна с нещата, които са необходими:
- тава с подвижно дъно
- бисквити - около пакет и половина (аз използвам на Еверест с какао, защото са ми любими)
- пудинг - 2 пакетчета (какъвто най-много харесвате, аз бих предпочела ванилия, но имах само ягода)
- масло - 125 грама
- прясно мляко за пудинга


Първо пригответе пудинга, според указанията на опаковката и го оставете да изстива. След това натрошете бисквитите на ситно и ги сложете в купа.


Разтопете маслото за няколко секунди в микровълнова, добавете го към бисквитите и разбъркайте сместа.


На дъното на тавичката поставете хартия за печене, изсипете сместа и я притиснете хубаво с шпатулка.След това изсипете пудинга и го разпределете равномерно.


Покрийте тавата с безцветно фолио и оставете в хладилника за няколко часа или за през нощта.


Когато пудинга се втвърди премахнете страните на тавата. Може да украсите със стърготинки от шоколад и цветни пръчици.Остава само да се насладите на лекият и приятен вкус.

CONVERSATION

0 коментара:

Post a Comment