DIY Christmas Card / Направете Си Сами Коледна Картичка


Много обичам да подарявам на семейството и приятелите си ръчно изработени неща. От няколко години не пропускам да зарадвам всеки за Коледа с ръчно изработена картичка. Доставя ми огромно удоволствие да изрязвам и сглобявам отделните елементи, а когато видиш и финалния резултат, просто няма такова вътрешно удовлетворение. 
В днешният пост ще ви покажа как сами да си направите страхотна коледна картичка и да зарадвате близките си.
Ето и какво ще ви е необходимо:
- тъмно червен и тъмно зелен филц А4
- картон с коледни мотиви
- цветен лист А4
- пистолет за горещо лепило
- двойнозалепващо тиксо
- ножица
- обикновено лепило
- темплейт с елементите за изрязване, който може да свалите от тук


Започваме с изрязването. Ще са ви необходими по 5 листенца от трите размера в червен цвят и 2 от назъбените листа в зелено. 


След това прегъвате цветният лист на две и включвате пистолета с лепило да загрява. Подредете петте най-големи червени листенца в кръг. Сложете по една капчица от горещото лепило в основата и ги прилепете към листа. След това подпъхнете зелените листа и ги залепете. Продължете с останалите по-малки листенца, като ги залепите както съм показала на снимката по-долу. В центъра на коледната звезда добавих червено камъче, което имам от много отдавна. Вие може да добавите перличка или някакво подходящо копче. 
За дясната част на картичката изрязах ивица от коледния картон и я залепих отново с горещото лепило (тук може да използвате и обикновено лепило). След това изрязах етикетчето с декоративна ножица с мотиви, но ако нямате такава, изрежете го на зиг-заг с обикновени ножици. Етикетчето залепих с двойнозалепваща лента за 3D ефект. 

Остава само да напишете коледно пожелание и да зарадвате любимите хора със специално изработена картичка. 





А вие обичате ли да правите коледни картички?

CONVERSATION

0 коментара:

Post a Comment