Skin Care - Грижа за кожата на лицето


Отне ми доста дълго време да открия кои продукти се отразяват най-добре на кожата ми, но съм щастлива, че го постигнах. В крайна сметка се оказа, че колкото по-малко неща слагам на лицето си, толкова по-добре изглежда и се чувства кожата ми. Имам смесена кожа с омазняваща се Т-зона. 
Започвам с почистването. Много рядко нося грим, но ако имам такъв първо го свалям с мицеларна вода и след това почиствам с гел. Използвам Aloe Cleanser от Forever Living Products. Гелчето е много нежно, не се пени, почиства много добре и не изсушава кожата. Два пъти в месеца го използвам и в комбинация с електрическата четка за лице Silk'n Sonic Clean (ревю тук) за по-дълбоко почистване и отстраняване на мъртвите клетки. Сутрин измивам лицето си само с вода.


Следващата стъпка е тонизирането. Използвала съм какви ли не тоници през годините, но в крайна сметка стигнах до извода, че няма нищо по-добро от розовата вода. Тонизира и успокоява кожата прекрасно. От както я използвам забелязах, че ми се появяват изключително малко черни точки. Ако все още не сте пробвали розова вода, направете го, няма да съжалявате. Аз използвам тази на Nature of Agiva. 


Преминаваме към хидратирането. Вечер използвам Alverde Aqua 24h Balance Cremegel. Много лек и приятен гел крем. Разнася се лесно, попива бързо и е необходимо много малко количество. Сутрин пък използвам матиращият крем с ябълка на Alverde. Не че матира кожата изцяло, но не я омазнява допълнително. Също е много лек, разнася се лесно и попива супер бързо. 


Когато излизам навън не пропускам и слънцезащитния крем. Използвам Bioderma Photoderm Max 50+. Това е нетонираният вариант. Когато се нанесе на лицето става безцветен. Разнася се лесно и не омазнява кожата. Използвала съм го при екстремни срещи със слънцето и не ме е предавал. Много съм доволна. 


Веднъж в седмицата си правя маска за лице с крем Здраве. Нанасям го, оставям на лицето около час и премахвам с мека салфетка. Помага ми за свиване на порите и премахване на петънца. От време на време използвам и други маски, но този крем е неразделна част от грижата ми за кожата. 


Това са продуктите, които използвам за здрава и красива кожа на лицето. Изключително бюджетни и лесни за намиране. А вие как се грижите за вашата кожа?


CONVERSATION

0 коментара:

Post a Comment